The Sun: Un grup de români fură crapi din iazuri şi se laudă cu ei pe Facebook înainte de a-i mânca

Mai mulți români pescuiesc ilegal în Marea Britanie şi se laudă zgomotos cu peştii în postări pe Facebook, potrivit unor pescari britanici furioşi. Pescarii, de la „Royal Forest of Dean Angling Club” more | mai mult»

8 Feb 2018 – Ro-Win Eveniment in Londra

Echipa Ro-WIN alături de invitații săi îți oferă toate informațiile necesare cu privire la programul de finanțare Diaspora Start-Up în România și oportunitățile de parteneriat și antreprenoriat. AGENDA : 18:00 – 18:30 more | mai mult»

Sunday Express. ‘Stop Christmas’ Protestors in Romania tear down festive market in violent clashes with riot police

Protestors began to dismantle the scaffolding and fences for the fair on Victory Square, Bucharest, before being grappled by riot police and pinned to the floor. Demonstrators chanted “We won’t give Victory more | mai mult»

Stand românesc la Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017

În perioada 6-8 noiembrie, la centrul expoziţional Excel, se desfăşoară cea de a 37-a ediţie a Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017. România este prezentă la această ediţie cu more | mai mult»

Un vasluian găsit beat şi cu ochii vineţi într-o curte din Londra spune că nu-şi aduce aminte cum a ajuns în Anglia

Un cetăţean originar din judeţul Vaslui ar fi ajuns la o unitate spitalicească din Anglia după ce a fost găsit beat şi bătut în curtea unor englezi. Mihai Danciu este originar dintr-un more | mai mult»

Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici și pe importatorii români să își intensifice schimburile comerciale.

Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei, a anunțat un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București, care îl citează pe ministrul secretar de stat britanic pentru Comerț Greg more | mai mult»

Panică în Birmingham: Un bărbat înarmat cu un cuțit a încercat să atace mai multe persoane

Poliția din Birmingham a arestat vineri un bărbat care a încercat să atace mai multe persoane cu un cuțit în centrul orașului britanic, anunță Mirror. Filmări apărute pe rețelele sociale îl arată more | mai mult»

Români la cules de salata în Lincolnshire: … ca și cum problemele societății britanice ar dispărea în mod magic, dacă ar fi mai puțini căpșunari români

Harvesting lettuce in Lincolnshire: ‘… as if society’s woes would magically disappear if only there were fewer Romanians picking strawberries. This Brexit leak shines a light on our collective lunacy about immigration. more | mai mult»

Romania în faliment, acum si în presa britanica. Minister quits after saying Romania can’t afford wages

BUCHAREST, Romania (AP) – Romania’s defense minister has resigned after suggesting there are insufficient funds to pay the salaries of service members and defense ministry employees. Prime Minister Mihai Tudose said Tuesday more | mai mult»

Dragnea, mars afara ! PSD, CIUMA ROSIEEE ! Presa din Marea Britanie : Romania. Protests held in 6 cities over judicial changes

BUCHAREST, Romania (AP) — More than 1,000 people have participated in protests in Romania’s capital and other cities to show opposition to against proposed changes to the judicial system. Demonstrators gathered outside more | mai mult»

Ineptiile lui 2Dose(a se citi „TwoDose”) si ale lui Daddy Dragnea au ajuns în presa din Marea Britanie

Romanian government may cut private pension contributions. BUCHAREST, Aug 25 (Reuters) – Romania was analysing whether to cut contributions to mandatory private pension schemes from next year and redirect some of the more | mai mult»

Amenințarea terorismului islamist va persista în Marea Britanie încă 20-30 de ani, estimează fostul director al MI5

Marea Britanie se va confrunta cu problema terorismului islamist decenii de acum înainte, aceasta fiind o problemă ”pentru o generație”, a estimat fostul director general al serviciului britanic de informații interne MI5, more | mai mult»

Doi frați din Galați fac peste 8 milioane de euro pe an din croissante pe care le vând până în Marea Britanie

Undeva, într-o comună din Galați, în locul care a aparținut odinioară unei crame, se află acum fabrica fraților Emil și Valentin Ancuța, unde sunt „dospite“ aproape cinci milioane de croissante lunar. Dar cum au reușit să facă producție doi TCM-iști cu expe­riență more | mai mult»

Atacuri armate și atentate teroriste în Marea Britanie (cronologie, 2013-2017)

Cel puțin șase persoane au fost ucise la Londra, în seara zilei de 3 mai 2017, într-un atac terorist ce a avut loc în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark more | mai mult»

Competitia intre firmele de transfer de bani , devine nucleara

Firmele de trimis de bani in alte tari,au inceput o lupta interna pentru a castiga o piata care valoreaza in jur de £390 miliarde de lire anual la nivel global. Companiile traditionale more | mai mult»

Marea temere a romanilor care muncesc in Marea Britanie dupa ce UK va parasi oficial UE: „M-a facut sa ma simt inferioara”

Romanii care muncesc in Marea Britanie se tem ca vor fi discriminati, dupa ce Regatul va parasi oficial Uniunea Europeana. Premierul Theresa May a anuntat luni ca va invoca mult mediatizatul Articol more | mai mult»

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit: Autoritățile române îi îndeamnă să își rezolve actele de ședere

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit. Aceștia sunt sfătuiți de Ambasada României la Londra să își rezolve problemele legate de ședere, în contextul Brexit-ului, adică să obțină certificatul de înregistrare more | mai mult»

Relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie nu par afectate de Brexit. Ce a declarat ambasadorul britanic

Brexitul nu pare sa afecteze relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie. Peste un sfert din hainele care ajung in magazinele noastre provin din Anglia. Si nu vorbim doar de lucuri noi, more | mai mult»

The Guardian, Daily Mail, BBC, TOATA massmedia din UK le arată britanicilor cei 5 viitori pârnăiași ai României

Romania crisis deepens as anti-corruption protest enters fourth day Emergency government decree to decriminalise official misconduct ‘not constitutional’, say key government allies. Protesters hold effigies depicting members of Romania’s leftist Social Democrat more | mai mult»

 

Diplomati si politisti români impreuna cui cei britanici declanseaza Operațiunea Chefornak la Londra, 19 iulie 2013

La data de 19.07.2013, diplomați din cadrul Ambasadei României la Londra, respectiv ofițeri de poliţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au participat la operațiunea Chefornak organizată în comun cu Metropolitan Police Londra, autoritățile locale ale City of Westminster, Home Office – Serviciul de Imigrări precum şi organizația non-guvernamentală Thames Reach specializată în acordare de asistenţă persoanelor fără adăpost.

Scopul principal al acţiunii poliţieneşti a fost îndepărtarea din zona Marble Arch, Park Lane şi Hyde Park, a unui număr de aproximativ 60 de cetăţeni români de etnie romă care ocupau în mod abuziv spaţii publice (spaţii verzi, pasarele subterane, monumente memoriale, intrări în sediile unor magazine etc.). În subsidiar, acţiunea a vizat identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate în activităţi antisociale (furturi, cerşetorie etc.) comise în zona de competenţă a Westminster Police.

Ambasada României la Londra a dezvoltat o cooperare eficientă cu Consiliul local Westminster precum şi cu alte Consilii locale din Londra, iar la 17.07.2013 ambasadorul României în Marea Britanie, Dr. Ion Jinga, a avut o întâlnire la sediul Ambasadei cu dna Nikie Aiken, membru în cabinetul Consiliului Westminster, în responsabilitatea căreia intră protecţia comunităţilor locale. Concluzia acestei întâlniri a fost aceea că românii din Londra se bucură de respectul cetăţenilor britanici şi nu poate fi acceptat ca acest respect să fie umbrit de manifestări antisociale izolate.

Cu prilejul acţiunii menţionate au fost identificate 61 de cetăţeni români de etnie roma, urmând ca în cursul zilei de astăzi, un număr semnificativ dintre aceştia care şi-au exprimat consimţământul de a fi returnaţi, să beneficieze de transport gratuit spre România, organizat de autorităţile britanice.

Ambasada României a furnizat sprijin de specialitate atât pe linie poliţienească, prin intermediul ataşatului de afaceri interne, cât şi pe plan social, prin intermediul atașatului pe probleme de muncă şi afaceri sociale, urmând ca la întoarcerea în România cetăţenilor români să le fie acordată asistenţa necesară de către autorităţile cu competenţe în materie.

Participarea reprezentanților Ambasadei României la Londra la operaţiunea Chefornak a fost apreciată de către autorităţile britanice ca fiind deosebit de utilă, şi face parte dintr-un ansamblu de măsuri conjugate iniţiate de Ambasadă în vederea soluţionării problematicii cetăţenilor români fără adăpost, sau implicaţi în activităţi antisociale.

Din perspectivă operativă, Ambasada, prin Biroul Ataşatului de Afaceri Interne, a intensificat cooperarea cu autorităţile britanice de aplicare a legii, fiind realizate acţiuni comune şi agreate proiecte care vizează inclusiv detaşarea, în perioada următoare, a unui număr de 15 ofiţeri de poliţie români în diverse forme de cooperare, unele dintre acestea cu finanţare europeană.

Ataşatul pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei a oferit servicii de consiliere privind regimul aplicat cetăţenilor români, condiţiile de şedere şi de muncă în Marea Britanie. Cetăţenii români prezenţi au fost informaţi despre măsurile de sprijin puse la dispoziţie de autorităţile române, în domenii precum ocuparea şi asistenţa socială. 

Implicarea Ambasadei României în această operaţiune se înscrie în acţiunile şi demersurile de cooperare cu partenerii britanici, menite să protejeze imaginea, buna reputaţie şi interesele imensei majorităţi a cetăţenilor români din Marea Britanie care muncesc cinstit, plătesc taxe şi sunt apreciaţi de către angajatorii şi colegii lor britanici. Prin efortul lor onest, ei contribuie, astfel, la dezvoltarea relaţiilor de parteneriat strategic dintre România şi Regatul Unit.

 

sursa : http://londra.mae.ro/local-news/1364

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: