The Sun: Un grup de români fură crapi din iazuri şi se laudă cu ei pe Facebook înainte de a-i mânca

Mai mulți români pescuiesc ilegal în Marea Britanie şi se laudă zgomotos cu peştii în postări pe Facebook, potrivit unor pescari britanici furioşi. Pescarii, de la „Royal Forest of Dean Angling Club” more | mai mult»

8 Feb 2018 – Ro-Win Eveniment in Londra

Echipa Ro-WIN alături de invitații săi îți oferă toate informațiile necesare cu privire la programul de finanțare Diaspora Start-Up în România și oportunitățile de parteneriat și antreprenoriat. AGENDA : 18:00 – 18:30 more | mai mult»

Sunday Express. ‘Stop Christmas’ Protestors in Romania tear down festive market in violent clashes with riot police

Protestors began to dismantle the scaffolding and fences for the fair on Victory Square, Bucharest, before being grappled by riot police and pinned to the floor. Demonstrators chanted “We won’t give Victory more | mai mult»

Stand românesc la Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017

În perioada 6-8 noiembrie, la centrul expoziţional Excel, se desfăşoară cea de a 37-a ediţie a Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017. România este prezentă la această ediţie cu more | mai mult»

Un vasluian găsit beat şi cu ochii vineţi într-o curte din Londra spune că nu-şi aduce aminte cum a ajuns în Anglia

Un cetăţean originar din judeţul Vaslui ar fi ajuns la o unitate spitalicească din Anglia după ce a fost găsit beat şi bătut în curtea unor englezi. Mihai Danciu este originar dintr-un more | mai mult»

Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici și pe importatorii români să își intensifice schimburile comerciale.

Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei, a anunțat un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București, care îl citează pe ministrul secretar de stat britanic pentru Comerț Greg more | mai mult»

Panică în Birmingham: Un bărbat înarmat cu un cuțit a încercat să atace mai multe persoane

Poliția din Birmingham a arestat vineri un bărbat care a încercat să atace mai multe persoane cu un cuțit în centrul orașului britanic, anunță Mirror. Filmări apărute pe rețelele sociale îl arată more | mai mult»

Români la cules de salata în Lincolnshire: … ca și cum problemele societății britanice ar dispărea în mod magic, dacă ar fi mai puțini căpșunari români

Harvesting lettuce in Lincolnshire: ‘… as if society’s woes would magically disappear if only there were fewer Romanians picking strawberries. This Brexit leak shines a light on our collective lunacy about immigration. more | mai mult»

Romania în faliment, acum si în presa britanica. Minister quits after saying Romania can’t afford wages

BUCHAREST, Romania (AP) – Romania’s defense minister has resigned after suggesting there are insufficient funds to pay the salaries of service members and defense ministry employees. Prime Minister Mihai Tudose said Tuesday more | mai mult»

Dragnea, mars afara ! PSD, CIUMA ROSIEEE ! Presa din Marea Britanie : Romania. Protests held in 6 cities over judicial changes

BUCHAREST, Romania (AP) — More than 1,000 people have participated in protests in Romania’s capital and other cities to show opposition to against proposed changes to the judicial system. Demonstrators gathered outside more | mai mult»

Ineptiile lui 2Dose(a se citi „TwoDose”) si ale lui Daddy Dragnea au ajuns în presa din Marea Britanie

Romanian government may cut private pension contributions. BUCHAREST, Aug 25 (Reuters) – Romania was analysing whether to cut contributions to mandatory private pension schemes from next year and redirect some of the more | mai mult»

Amenințarea terorismului islamist va persista în Marea Britanie încă 20-30 de ani, estimează fostul director al MI5

Marea Britanie se va confrunta cu problema terorismului islamist decenii de acum înainte, aceasta fiind o problemă ”pentru o generație”, a estimat fostul director general al serviciului britanic de informații interne MI5, more | mai mult»

Doi frați din Galați fac peste 8 milioane de euro pe an din croissante pe care le vând până în Marea Britanie

Undeva, într-o comună din Galați, în locul care a aparținut odinioară unei crame, se află acum fabrica fraților Emil și Valentin Ancuța, unde sunt „dospite“ aproape cinci milioane de croissante lunar. Dar cum au reușit să facă producție doi TCM-iști cu expe­riență more | mai mult»

Atacuri armate și atentate teroriste în Marea Britanie (cronologie, 2013-2017)

Cel puțin șase persoane au fost ucise la Londra, în seara zilei de 3 mai 2017, într-un atac terorist ce a avut loc în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark more | mai mult»

Competitia intre firmele de transfer de bani , devine nucleara

Firmele de trimis de bani in alte tari,au inceput o lupta interna pentru a castiga o piata care valoreaza in jur de £390 miliarde de lire anual la nivel global. Companiile traditionale more | mai mult»

Marea temere a romanilor care muncesc in Marea Britanie dupa ce UK va parasi oficial UE: „M-a facut sa ma simt inferioara”

Romanii care muncesc in Marea Britanie se tem ca vor fi discriminati, dupa ce Regatul va parasi oficial Uniunea Europeana. Premierul Theresa May a anuntat luni ca va invoca mult mediatizatul Articol more | mai mult»

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit: Autoritățile române îi îndeamnă să își rezolve actele de ședere

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit. Aceștia sunt sfătuiți de Ambasada României la Londra să își rezolve problemele legate de ședere, în contextul Brexit-ului, adică să obțină certificatul de înregistrare more | mai mult»

Relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie nu par afectate de Brexit. Ce a declarat ambasadorul britanic

Brexitul nu pare sa afecteze relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie. Peste un sfert din hainele care ajung in magazinele noastre provin din Anglia. Si nu vorbim doar de lucuri noi, more | mai mult»

The Guardian, Daily Mail, BBC, TOATA massmedia din UK le arată britanicilor cei 5 viitori pârnăiași ai României

Romania crisis deepens as anti-corruption protest enters fourth day Emergency government decree to decriminalise official misconduct ‘not constitutional’, say key government allies. Protesters hold effigies depicting members of Romania’s leftist Social Democrat more | mai mult»

 

Întâlnirea Ambasadorului României cu membrii comunităţii româneşti din oraşul Bristol

 

dsc_0233

La 18.05.2014, Ambasadorul României în Marea Britanie, dr. Ion Jinga, s-a întâlnit cu membrii comunităţii române din Bristol, la invitaţia PS Episcopul Ignatie Mureşeanul şi a preotului paroh Ioan Claudiu Moldovan.

La serviciul religios oficiat la biserica ortodoxă română Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Bristol de către un sobor de cinci preoţi, cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii, au participat peste 200 de români,  între care dr. Răzvan Constantinescu, consulul onorific al României la Bristol.

În cuvântul său, PS Ignatie Mureşeanul a menţionat sprijinul pe care Ambasada României la Londra îl acordă în mod permanent comunităţilor româneşti din Marea Britanie. Episcopul a precizat că Ambasadorul Ion Jinga este foarte apropiat de comunităţile româneşti şi l-a felicitat pentru constanţa cu care a intervenit public ori de câte ori imaginea românilor a fost pusă în pericol: „Prezenţa Excelenţei Sale în comunităţile noastre româneşti este una constantă şi extrem de încurajatoare, în sensul că reprezentantului statului român pe lângă autorităţile britanice nu îi este indiferent destinul românilor care au ales să trăiască în Marea Britanie. Ori de câte ori este invitat, răspunde cu promptitudine şi multă căldură sufletească, fără să transmită vreodată aerul diplomatului care ne face o favoare că ne vizitează. Aş vrea să-i mulţumesc pentru încă ceva: este ambasadorul care, ori de căte ori imaginea românilor din UK a fost pusă în pericol sau distorsionată de către tabloidele britanice, a luat atitudine, apărând competent, inteligent şi profund implicat, demnitatea noastră de români cinstiţi.”

Invitat să se adreseze celor prezenţi, Ambasadorul României a vorbit despre atenţia constantă pe care Ministerul Afacerilor Externe o acordă comunităţilor româneşti din străinătate, importanţa păstrării de către românii din diaspora a legăturilor cu ţara şi a valorilor spirituale ale românismului, precum şi despre drepturile de care cetăţenii români se bucură în Marea Britanie începând cu 01.01.2014. A subliniat, totodată, rolul pe care aceştia îl au în formarea unei imagini corecte a României în opinia publică britanică.

A felicitat comunitatea română din Bristol pentru coeziunea de care dă dovadă, precum şi modul în care înţelege să se manifeste în viaţa publică. A precizat că a fost informat de către consulul onorific că, de la începutul acestui an, toate solicitările de asistenţă adresate Consulatului Onorific au vizat cunoaşterea procedurilor de găsire a unui loc de muncă sau asistenţă consulară, niciuna fiind cu privire la ajutoarele sociale, precum şi că, în aceeaşi perioadă, criminalitatea cu autori români a fost practic inexistentă în Bristol. Ambasadorul şi soţia sa au participat în continuare la un program cultural-artistic susţinut de membrii comunităţii, în contextul sărbătoririi hramului bisericii ortodoxe române din Bristol.

În continuare, a avut o întâlnire cu membrii comunităţii române baptiste din Bristol şi a discutat cu liderii acestei comunităţi, precum şi cu pastorul comunităţii baptiste britanice din Bristol. Interlocutorii au subliniat deschiderea cu care sunt primiţi cetăţenii români şi aprecierea de care se bucură în rândul comunităţii locale, dezaprobând declaraţiile xenofobe ale politicienilor UKIP.

Cu ocazia vizitei, au fost distribuite ambelor comunităţi, ortodoxă şi baptistă, broşura „Ghidul românului în UK” editată de fundaţia Români în UK.

Aceasta a fost cea de-a patra vizită a ambasadorului Jinga la Bristol. Reamintim că, la 20.01.2014, a fost deschis Consulatul Onorific al României la Bristol. Comunitatea românească din acest oras este de dată recentă şi numără circa 1000 de persoane.

Întâlnirea Ambasadorului României cu membrii comunităţii româneşti din oraşul Bristol

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: