The Sun: Un grup de români fură crapi din iazuri şi se laudă cu ei pe Facebook înainte de a-i mânca

Mai mulți români pescuiesc ilegal în Marea Britanie şi se laudă zgomotos cu peştii în postări pe Facebook, potrivit unor pescari britanici furioşi. Pescarii, de la „Royal Forest of Dean Angling Club” more | mai mult»

8 Feb 2018 – Ro-Win Eveniment in Londra

Echipa Ro-WIN alături de invitații săi îți oferă toate informațiile necesare cu privire la programul de finanțare Diaspora Start-Up în România și oportunitățile de parteneriat și antreprenoriat. AGENDA : 18:00 – 18:30 more | mai mult»

Sunday Express. ‘Stop Christmas’ Protestors in Romania tear down festive market in violent clashes with riot police

Protestors began to dismantle the scaffolding and fences for the fair on Victory Square, Bucharest, before being grappled by riot police and pinned to the floor. Demonstrators chanted “We won’t give Victory more | mai mult»

Stand românesc la Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017

În perioada 6-8 noiembrie, la centrul expoziţional Excel, se desfăşoară cea de a 37-a ediţie a Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017. România este prezentă la această ediţie cu more | mai mult»

Un vasluian găsit beat şi cu ochii vineţi într-o curte din Londra spune că nu-şi aduce aminte cum a ajuns în Anglia

Un cetăţean originar din judeţul Vaslui ar fi ajuns la o unitate spitalicească din Anglia după ce a fost găsit beat şi bătut în curtea unor englezi. Mihai Danciu este originar dintr-un more | mai mult»

Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici și pe importatorii români să își intensifice schimburile comerciale.

Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei, a anunțat un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București, care îl citează pe ministrul secretar de stat britanic pentru Comerț Greg more | mai mult»

Panică în Birmingham: Un bărbat înarmat cu un cuțit a încercat să atace mai multe persoane

Poliția din Birmingham a arestat vineri un bărbat care a încercat să atace mai multe persoane cu un cuțit în centrul orașului britanic, anunță Mirror. Filmări apărute pe rețelele sociale îl arată more | mai mult»

Români la cules de salata în Lincolnshire: … ca și cum problemele societății britanice ar dispărea în mod magic, dacă ar fi mai puțini căpșunari români

Harvesting lettuce in Lincolnshire: ‘… as if society’s woes would magically disappear if only there were fewer Romanians picking strawberries. This Brexit leak shines a light on our collective lunacy about immigration. more | mai mult»

Romania în faliment, acum si în presa britanica. Minister quits after saying Romania can’t afford wages

BUCHAREST, Romania (AP) – Romania’s defense minister has resigned after suggesting there are insufficient funds to pay the salaries of service members and defense ministry employees. Prime Minister Mihai Tudose said Tuesday more | mai mult»

Dragnea, mars afara ! PSD, CIUMA ROSIEEE ! Presa din Marea Britanie : Romania. Protests held in 6 cities over judicial changes

BUCHAREST, Romania (AP) — More than 1,000 people have participated in protests in Romania’s capital and other cities to show opposition to against proposed changes to the judicial system. Demonstrators gathered outside more | mai mult»

Ineptiile lui 2Dose(a se citi „TwoDose”) si ale lui Daddy Dragnea au ajuns în presa din Marea Britanie

Romanian government may cut private pension contributions. BUCHAREST, Aug 25 (Reuters) – Romania was analysing whether to cut contributions to mandatory private pension schemes from next year and redirect some of the more | mai mult»

Amenințarea terorismului islamist va persista în Marea Britanie încă 20-30 de ani, estimează fostul director al MI5

Marea Britanie se va confrunta cu problema terorismului islamist decenii de acum înainte, aceasta fiind o problemă ”pentru o generație”, a estimat fostul director general al serviciului britanic de informații interne MI5, more | mai mult»

Doi frați din Galați fac peste 8 milioane de euro pe an din croissante pe care le vând până în Marea Britanie

Undeva, într-o comună din Galați, în locul care a aparținut odinioară unei crame, se află acum fabrica fraților Emil și Valentin Ancuța, unde sunt „dospite“ aproape cinci milioane de croissante lunar. Dar cum au reușit să facă producție doi TCM-iști cu expe­riență more | mai mult»

Atacuri armate și atentate teroriste în Marea Britanie (cronologie, 2013-2017)

Cel puțin șase persoane au fost ucise la Londra, în seara zilei de 3 mai 2017, într-un atac terorist ce a avut loc în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark more | mai mult»

Competitia intre firmele de transfer de bani , devine nucleara

Firmele de trimis de bani in alte tari,au inceput o lupta interna pentru a castiga o piata care valoreaza in jur de £390 miliarde de lire anual la nivel global. Companiile traditionale more | mai mult»

Marea temere a romanilor care muncesc in Marea Britanie dupa ce UK va parasi oficial UE: „M-a facut sa ma simt inferioara”

Romanii care muncesc in Marea Britanie se tem ca vor fi discriminati, dupa ce Regatul va parasi oficial Uniunea Europeana. Premierul Theresa May a anuntat luni ca va invoca mult mediatizatul Articol more | mai mult»

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit: Autoritățile române îi îndeamnă să își rezolve actele de ședere

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit. Aceștia sunt sfătuiți de Ambasada României la Londra să își rezolve problemele legate de ședere, în contextul Brexit-ului, adică să obțină certificatul de înregistrare more | mai mult»

Relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie nu par afectate de Brexit. Ce a declarat ambasadorul britanic

Brexitul nu pare sa afecteze relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie. Peste un sfert din hainele care ajung in magazinele noastre provin din Anglia. Si nu vorbim doar de lucuri noi, more | mai mult»

The Guardian, Daily Mail, BBC, TOATA massmedia din UK le arată britanicilor cei 5 viitori pârnăiași ai României

Romania crisis deepens as anti-corruption protest enters fourth day Emergency government decree to decriminalise official misconduct ‘not constitutional’, say key government allies. Protesters hold effigies depicting members of Romania’s leftist Social Democrat more | mai mult»

 

Marea Britanie: Toti migrantii din UE trebuie sa-si caute joburi 3 luni inainte sa ceara ajutor social, incepand din 1 ianuarie 2014. David Cameron a inasprit legea cu doua saptamani inainte ca romanii si bulgarii sa aiba drept de munca in UK


Migrantii din toate statele UE care vin in Marea Britanie pentru a-si cauta locuri de munca nu vor putea solicita ajutoare sociale decat dupa cel putin trei luni de cautari, incepand cu 1 ianuarie 2014, a anuntat miercuri Guvernul de la Londra. Pachetul britanic de masuri apare in contextul in care de la 1 ianuarie 2014 Marea Britanie si alte 8 state membre UE sunt obligate sa-si deschida piata muncii pentru romani si bulgari. Guvernul condus de conservatorul David Cameron a luat aceste masuri cu doua saptamani inainte ca Marea Britanie sa-si deschida piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari.

"Majoritatea cetatenilor UE care vin in Marea Britanie vin aici sa lucreze ca parte a pietei unice si sa contribuie la economie si sa-si plateasca impozitele. Dar pentru cei care vin aici fara sa aiba locuri de munca unde sa se angajeze, guvernul inaspreste normele, pentru a-i opri sa mai pretinda beneficii pentru cei fara loc de munca incepand din ziua unu ", a spus premierul britanic , David Cameron.

"Publicul britanic care munceste din greu este pe buna dreptate ingrijorat  ca migrantii vin aici sa ne exploateze serviciile publoce si sistemul de beneficii sociale. Ca parte a planului nostru pe termen lung pentru economie, se iau masuri directe pentru a imbunatati sistemele de protectie sociala si de imigrare, pentru a termina odata cu mentalitatea "ceva in schimbul a nimic" si pentru a oferi sprijin omenilor care joaca dupa reguli", a mai spus Cameron.

Ca parte a planului pe termen lung al Guvernului, "noi reguli dure" vor fi introduse de la inceputul anului viitor "pentru a opri oamenii sa abuzeze de sistemul de beneficii sociale din Marea Britanie", a precizat si Executivul de la Londra, intr-un comunicat.

Concret, pachetul de masuri include planuri de a impiedica cetatenii din celelalte state UE sa pretinda beneficii sociale in Marea Britanie inainte sa fi stat in aceasta tara cel putin 3 luni, in conditiile in care legislatia anterioara le permitea sa solicite prestatii sociale in cateva saptamani .

Alte masuri deja anuntate de Guvernul UK:

  • Sistarea beneficiilor sociale dupa 6 luni pentru cetatenii straini din UE care cauta loc de munca in Marea Britanie, fara perspective de a-si gasi job.
  • Sistarea ajutoarelor pentru locuinta pentru cetatenii straini din UE care cauta joburi in UK.
  • Inasprirea testul resedintei obisnuite (habitual residence test) prin includerea unui  prag minim de venituri pentru a verifica daca migrantii muncesc cu adevarat.
  • Impunerea unei interdictii de readmisie in Marea Britanie timp de 12 luni pentru persoanele care au fost eliminate pentru ca nu lucrau sau nu isi cautau de lucru (erau autosuficiente).
  • Cresterea amenzilor la 20.000 de lire sterline pentru firmele prinse ca nu isi platesc angajatii cu macar salariul minim pe economie. Firma contravenienta plateste amenda petru fiecare angajat gasit in neregula. Sanctiune creste astfel de 4 ori fata de nivelul actual.
  • Un proiect de lege privind imigrarea, trimis la Parlament, va simplifica inlaturarea persoanele fara drept de a se afla in Marea Britanie si sa va pune capat abuzului de dreptul la viata privata si viata de familie, ceea ce va impiedica imigrantii ilegali sa mai acceseze servicii cum ar fi conturi bancare, cazare sau permise auto.

PRESIUNI PE DAVID CAMERON DIN PARTEA RIPII DURE A PARTIDULUI CONSERVATOR SI DIN OPOZITIE

Marea Britanie: Toti migrantii din UE trebuie sa-si caute joburi 3 luni inainte sa ceara ajutor social, incepand din 1 ianuarie 2014. David Cameron a inasprit legea cu doua saptamani inainte ca romanii si bulgarii sa aiba drept de munca in UK

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: