The Sun: Un grup de români fură crapi din iazuri şi se laudă cu ei pe Facebook înainte de a-i mânca

Mai mulți români pescuiesc ilegal în Marea Britanie şi se laudă zgomotos cu peştii în postări pe Facebook, potrivit unor pescari britanici furioşi. Pescarii, de la „Royal Forest of Dean Angling Club” more | mai mult»

8 Feb 2018 – Ro-Win Eveniment in Londra

Echipa Ro-WIN alături de invitații săi îți oferă toate informațiile necesare cu privire la programul de finanțare Diaspora Start-Up în România și oportunitățile de parteneriat și antreprenoriat. AGENDA : 18:00 – 18:30 more | mai mult»

Sunday Express. ‘Stop Christmas’ Protestors in Romania tear down festive market in violent clashes with riot police

Protestors began to dismantle the scaffolding and fences for the fair on Victory Square, Bucharest, before being grappled by riot police and pinned to the floor. Demonstrators chanted “We won’t give Victory more | mai mult»

Stand românesc la Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017

În perioada 6-8 noiembrie, la centrul expoziţional Excel, se desfăşoară cea de a 37-a ediţie a Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017. România este prezentă la această ediţie cu more | mai mult»

Un vasluian găsit beat şi cu ochii vineţi într-o curte din Londra spune că nu-şi aduce aminte cum a ajuns în Anglia

Un cetăţean originar din judeţul Vaslui ar fi ajuns la o unitate spitalicească din Anglia după ce a fost găsit beat şi bătut în curtea unor englezi. Mihai Danciu este originar dintr-un more | mai mult»

Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici și pe importatorii români să își intensifice schimburile comerciale.

Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei, a anunțat un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București, care îl citează pe ministrul secretar de stat britanic pentru Comerț Greg more | mai mult»

Panică în Birmingham: Un bărbat înarmat cu un cuțit a încercat să atace mai multe persoane

Poliția din Birmingham a arestat vineri un bărbat care a încercat să atace mai multe persoane cu un cuțit în centrul orașului britanic, anunță Mirror. Filmări apărute pe rețelele sociale îl arată more | mai mult»

Români la cules de salata în Lincolnshire: … ca și cum problemele societății britanice ar dispărea în mod magic, dacă ar fi mai puțini căpșunari români

Harvesting lettuce in Lincolnshire: ‘… as if society’s woes would magically disappear if only there were fewer Romanians picking strawberries. This Brexit leak shines a light on our collective lunacy about immigration. more | mai mult»

Romania în faliment, acum si în presa britanica. Minister quits after saying Romania can’t afford wages

BUCHAREST, Romania (AP) – Romania’s defense minister has resigned after suggesting there are insufficient funds to pay the salaries of service members and defense ministry employees. Prime Minister Mihai Tudose said Tuesday more | mai mult»

Dragnea, mars afara ! PSD, CIUMA ROSIEEE ! Presa din Marea Britanie : Romania. Protests held in 6 cities over judicial changes

BUCHAREST, Romania (AP) — More than 1,000 people have participated in protests in Romania’s capital and other cities to show opposition to against proposed changes to the judicial system. Demonstrators gathered outside more | mai mult»

Ineptiile lui 2Dose(a se citi „TwoDose”) si ale lui Daddy Dragnea au ajuns în presa din Marea Britanie

Romanian government may cut private pension contributions. BUCHAREST, Aug 25 (Reuters) – Romania was analysing whether to cut contributions to mandatory private pension schemes from next year and redirect some of the more | mai mult»

Amenințarea terorismului islamist va persista în Marea Britanie încă 20-30 de ani, estimează fostul director al MI5

Marea Britanie se va confrunta cu problema terorismului islamist decenii de acum înainte, aceasta fiind o problemă ”pentru o generație”, a estimat fostul director general al serviciului britanic de informații interne MI5, more | mai mult»

Doi frați din Galați fac peste 8 milioane de euro pe an din croissante pe care le vând până în Marea Britanie

Undeva, într-o comună din Galați, în locul care a aparținut odinioară unei crame, se află acum fabrica fraților Emil și Valentin Ancuța, unde sunt „dospite“ aproape cinci milioane de croissante lunar. Dar cum au reușit să facă producție doi TCM-iști cu expe­riență more | mai mult»

Atacuri armate și atentate teroriste în Marea Britanie (cronologie, 2013-2017)

Cel puțin șase persoane au fost ucise la Londra, în seara zilei de 3 mai 2017, într-un atac terorist ce a avut loc în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark more | mai mult»

Competitia intre firmele de transfer de bani , devine nucleara

Firmele de trimis de bani in alte tari,au inceput o lupta interna pentru a castiga o piata care valoreaza in jur de £390 miliarde de lire anual la nivel global. Companiile traditionale more | mai mult»

Marea temere a romanilor care muncesc in Marea Britanie dupa ce UK va parasi oficial UE: „M-a facut sa ma simt inferioara”

Romanii care muncesc in Marea Britanie se tem ca vor fi discriminati, dupa ce Regatul va parasi oficial Uniunea Europeana. Premierul Theresa May a anuntat luni ca va invoca mult mediatizatul Articol more | mai mult»

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit: Autoritățile române îi îndeamnă să își rezolve actele de ședere

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit. Aceștia sunt sfătuiți de Ambasada României la Londra să își rezolve problemele legate de ședere, în contextul Brexit-ului, adică să obțină certificatul de înregistrare more | mai mult»

Relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie nu par afectate de Brexit. Ce a declarat ambasadorul britanic

Brexitul nu pare sa afecteze relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie. Peste un sfert din hainele care ajung in magazinele noastre provin din Anglia. Si nu vorbim doar de lucuri noi, more | mai mult»

The Guardian, Daily Mail, BBC, TOATA massmedia din UK le arată britanicilor cei 5 viitori pârnăiași ai României

Romania crisis deepens as anti-corruption protest enters fourth day Emergency government decree to decriminalise official misconduct ‘not constitutional’, say key government allies. Protesters hold effigies depicting members of Romania’s leftist Social Democrat more | mai mult»

 

Zgonea: Îngrijorarea privind invazia românilor în Marea Britanie după 1 ianuarie 2014 nu are suport real

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat marţi, după întâlnirea cu preşedintele Comisiei de afaceri interne a Camerelor Comunelor, Keith Vaz, că ridicarea de la 1 ianuarie 2014 a restricţiilor de muncă pentru români va duce la limitarea migraţiei şi a muncii la negru.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit, astăzi, o delegaţie a Comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, condusă de Keith Vaz, preşedintele comisiei.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte privind comunitatea românilor din Marea Britanie, eliminarea restricţiilor pentru cetăţenii români pe piața britanică a muncii şi cooperarea dintre cele două state pentru reducerea migrației ilegale şi a traficului de persoane. De asemenea, discuţiilor au vizat intensificarea dialogului politic la toate nivelurile şi iniţiativele concrete avute în vedere pentru valorificarea potenţialului de cooperare bilaterală.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat angajamentul părţii britanice cu privire la eliminarea restricţiilor pentru cetăţenii români pe piaţa muncii şi i-a asigurat pe oaspeţi că autoritățile române tratează cu maximă seriozitate problema migrației ilegale și a infracțiunilor comise de cetățeni români în state membre ale Uniunii Europene. De altfel, datorită cooperării dintre forțele de poliție din cele două state, infracționalitatea asociată cu cetățeni români în Marea Britanie a scăzut considerabil în ultimii ani.

„Libera circulaţie a persoanelor constituie una dintre libertăţile fundamentale garantate de legislaţia comunitară. În acelaşi timp, reprezintă un simbol pentru ceea ce înseamnă Europa pentru fiecare cetăţean UE. Toate studiile relevă faptul că impactul general al mobilităţii de după extindere a fost pozitiv, iar experienţa ne demonstrează că mobilitatea transfrontalieră a forţei de muncă are tendinţa de a se autoregla, în funcţie de evoluţia economică. Lucrătorii din România au contribuit la satisfacerea cererii crescute de forţă de muncă în ţările în care s-a imigrat şi au susţinut în mod semnificativ creşterea economică durabilă. Comunitatea românilor din Marea Britanie este bine închegată şi în ea se regăsesc foarte mulţi specialişti în diverse domenii de activitate, iar aceştia contribuie consistent la bugetul Marii Britanii”, a declarat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că potenţialul pentru noi valuri de emigrare este limitat, în condiţiile în care România a atins deja limita migraţiei, iar economia românească înregistrează al treilea nivel de creștere din Uniunea Europeană.

La rândul său, Preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Keith Vaz, a apreciat nivelul relaţiilor bilaterale dintre România şi Marea Britanie şi dezvoltarea remarcabilă a relaţiilor parlamentare dintre cele două ţări.

Keith Vaz, un cunoscut susținător al României, atât în perioada de preaderare a țării noastre la UE, cât și ulterior, când a promovat neimpunerea restricțiilor pe piața muncii, a declarat că Marea Britanie e conștientă de beneficiile pe care românii le aduc societății. „Marea Britanie este cel mai bun prieten al României în Uniunea Europeană. De la 1 ianuarie anul viitor, vom avea libertate de mişcare pentru cetăţenii români şi bulgari şi este corect ca guvernele şi parlamentele să fie implicate în acest dialog”, a declarat Preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

Din delegaţia britanică au mai făcut parte James Clappison şi Mark Reckless, membri ai Comisiei pentru Afaceri Interne.

La întrevedere au participat şi ES Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, precum şi ES Ion Jinga, Ambasadorul României la Londra.

În continuarea întăririi dialogului parlamentar dintre România şi Marea Britanie, săptămâna viitoare va avea loc vizita în ţara noastră a Preşedintelui Camerei Comunelor din Marea Britanie, John Bercow.

mai mult la :

Zgonea: Îngrijorarea privind invazia românilor în Marea Britanie

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: