Atacuri armate și atentate teroriste în Marea Britanie (cronologie, 2013-2017)

Cel puțin șase persoane au fost ucise la Londra, în seara zilei de 3 mai 2017, într-un atac terorist ce a avut loc în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark more | mai mult»

Competitia intre firmele de transfer de bani , devine nucleara

Firmele de trimis de bani in alte tari,au inceput o lupta interna pentru a castiga o piata care valoreaza in jur de £390 miliarde de lire anual la nivel global. Companiile traditionale more | mai mult»

Marea temere a romanilor care muncesc in Marea Britanie dupa ce UK va parasi oficial UE: „M-a facut sa ma simt inferioara”

Romanii care muncesc in Marea Britanie se tem ca vor fi discriminati, dupa ce Regatul va parasi oficial Uniunea Europeana. Premierul Theresa May a anuntat luni ca va invoca mult mediatizatul Articol more | mai mult»

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit: Autoritățile române îi îndeamnă să își rezolve actele de ședere

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit. Aceștia sunt sfătuiți de Ambasada României la Londra să își rezolve problemele legate de ședere, în contextul Brexit-ului, adică să obțină certificatul de înregistrare more | mai mult»

Relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie nu par afectate de Brexit. Ce a declarat ambasadorul britanic

Brexitul nu pare sa afecteze relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie. Peste un sfert din hainele care ajung in magazinele noastre provin din Anglia. Si nu vorbim doar de lucuri noi, more | mai mult»

The Guardian, Daily Mail, BBC, TOATA massmedia din UK le arată britanicilor cei 5 viitori pârnăiași ai României

Romania crisis deepens as anti-corruption protest enters fourth day Emergency government decree to decriminalise official misconduct ‘not constitutional’, say key government allies. Protesters hold effigies depicting members of Romania’s leftist Social Democrat more | mai mult»

The Guardian : Thousands march against prison pardons in Romania „Down with the RED PLAGUE”

Critics of plan said to be aimed at easing overcrowding claim it would help government allies convicted of corruption. Thousands of people have marched through the Romanian capital and other cities to more | mai mult»

Alexandru Petrescu, propus ministru al Economiei, este fost bancher in Marea Britanie

Alexandru Petrescu, propus de PSD ministru al Economiei, este in prezent director general al Postei Romane, a fost presedinte al consiliului de administratie al CFR Calatori si a activat in sectorul bancar more | mai mult»

Presa din Marea Britanie : Romania’s president says he won’t name Muslim woman to be PM (n.r. Bravo Iohannis ! Dragnea and Tariceanu will destroy Romania)

BUCHAREST, Romania (AP) — Romania’s president on Tuesday declined to nominate as prime minister an economist who could have become the country’s first female Muslim premier. President Klaus Iohannis said he had more | mai mult»

România se prezintă ca destinație turistică la World Travel Market London 2016

România se prezintă ca destinație turistică la Târgul Internațional de Turism World Travel Market London 2016, în perioada 7 – 9 noiembrie, informează vineri Autoritatea Națională pentru Turism. Aflat la cea de-a more | mai mult»

The Guardian : Romanian ambassador defends country’s contribution to NHS

Dan Mihalache addresses House of Lords inquiry into impact Brexit could have on rights of EU migrants in the UK The Romanian ambassador to the UK has said his country has made more | mai mult»

Român înjunghiat mortal pe stradă în Marea Britanie

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din Braşov a fost înjunghiat mortal pe stradă, în Marea Britanie, poliţiştii susţinând că atacul a fost premeditat. Doi bărbaţi au fost arestaţi în more | mai mult»

Cui îi este teamă de Brexit? În nici un caz muncitorilor români din Marea Britanie

Un jurnalist britanic a constatat că doar 35 la sută dintre românii din UK consideră că Brexit-ul va fi un lucru rău pentru ei. Un jurnalist britanic, care și-a petrecut o bună more | mai mult»

Two Romanians who told police they were sex workers walk free from court

Two Romanians who told police they were sex workers have walked free from court after officers failed to caution them before their admissions. Liliana Alexe and Alina Lumbru had been on trial more | mai mult»

Atacul asupra magazinului românesc din Norwich, condamnat de ambasadorul României la Londra

„Sper că acest incident va rămâne o excepţie nefericită. Avem o cooperare foarte bună cu autorităţile britanice, ceea ce mă îndreptăţeşte să sper că acest moment va fi depăşit. A fost impresionantă more | mai mult»

Daily Mail despre scandalul Stanciulescu / Elie Wiesel. Romania: Holocaust institute opposes journalist on TV board

BUCHAREST, Romania (AP) — Romania’s Holocaust institute on Wednesday protested the appointment of a well-known journalist to the board of the country’s public television station, saying the move is disrespectful to the more | mai mult»

Colleraine Times : Sentence deferred on gang of Romanians on shoplifting raid

A Romanian gang which carried out a pre-Christmas shoplifting raid in Coleraine has had sentence deferred after a judge asked to see if they had any criminal records in their homeland, a more | mai mult»

The Guardian : Romania: hellhole or country of romance and mystery?

Romania’s image has taken a battering in the British press and our survey found it the EU country Britons would least like to live in. Carole Cadwalladr returns to Bucharest after 20 more | mai mult»

 

Revista presei britanice: ‘Se menţin restricţiile pentru România şi Bulgaria’

presa britanică

Unul din subiectele dezbătute marţi de presa britanică este numărul crescând de imigranţi şi politicile care se impun pentru a evita presiunile asupra serviciilor publice.

The Daily Telegraph titrează "300.000 de imigranţi lăsaţi pe dinafara cifrelor oficiale". Guvernul, explică ziarul, a fost obligat să-şi ceară scuze după ce a trebuit să recunoască faptul că a furnizat informaţii false despre numărul imigranţilor care lucrează în Marea Britanie. Peter Hain, ministrul muncii şi pensiilor, a anunţat că statisticile oficiale au omis să cuprindă 300.000 de muncitori imigranţi. În total, scrie The Daily Telegraph, 1.100.000 de persoane din străinătate au ocupat locuri de muncă în Marea Britanie începând din 1997. Cifra anterioară era de 800.000. Ministrul imigraţiei, mai scrie ziarul, a recunoscut că nu se ştie încă de unde provin aceşti muncitori şi de aceea guvernul va introduce un sistem în baza căruia să urmărească intrarea şi ieşirea persoanelor din ţară.

The Independent anunţă în titlul unui articol că "Rămân în vigoare restricţiile la adresa forţei de muncă din România şi Bulgaria". Conform ziarului, Guvernul va anunţa astăzi că va menţine cotele impuse odată cu aderarea celor două ţări la Uniunea Europeană. Este vorba – explică ziarul – de restricţii impuse muncitorilor necalificaţi, sau cu calificări reduse cărora li s-a permis să vină să muncească în Marea Britanie ca sezonieri în agricultură şi industria alimentară. Pentru persoanele cu înaltă calificare şi liber profesioniştii se aplică reguli separate. Ministrul imigraţiei, scrie The Independent, a motivat decizia guvernului de a menţine restricţiile prin faptul că acesta nu doreşte să motiveze venirea în masă a românilor şi bulgarilor printr-o eventuală ridicare a restricţiilor. Ziarul mai comentează că sunt semne că "imigraţia revine la loc de frunte pe agenda politică în urma predicţiilor că populaţia ţării va depăşi 70 de milioane de oameni în următorii 25 de ani".

Financial Times se concentrează asupra opoziţiei conservatoare al cărei lider, David Cameron, a cerut reduceri substanţiale ale imigraţiei pentru a evita ca serviciile publice să sufere presiuni de nesuportat. Ziarul mai scrie că "ministrul imigraţiei va respinge astăzi apelurile unor angajatori de a relaxa restricţiile împotriva muncitorilor necalificaţi din România şi Bulgaria". Fermierii – cu precădere – avertizează că se vor confrunta cu lipsă de forţă de lucru, întrucât muncitorii din alte ţări est europene încep să evite aceste munci.

Iar The Guardian vorbeşte pe prima pagină despre palnurile guvernului laburist de a înfiinţa un sistem pe puncte – după model australian – în baza căruia să permită venirea forţei de muncă din străinătate care doreşte slujbe în sectoarele care nu reuşesc să găsească angajaţi locali.

sursa : BBC Romania

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: