Sunday Express. ‘Stop Christmas’ Protestors in Romania tear down festive market in violent clashes with riot police

Protestors began to dismantle the scaffolding and fences for the fair on Victory Square, Bucharest, before being grappled by riot police and pinned to the floor. Demonstrators chanted “We won’t give Victory more | mai mult»

Stand românesc la Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017

În perioada 6-8 noiembrie, la centrul expoziţional Excel, se desfăşoară cea de a 37-a ediţie a Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017. România este prezentă la această ediţie cu more | mai mult»

Un vasluian găsit beat şi cu ochii vineţi într-o curte din Londra spune că nu-şi aduce aminte cum a ajuns în Anglia

Un cetăţean originar din judeţul Vaslui ar fi ajuns la o unitate spitalicească din Anglia după ce a fost găsit beat şi bătut în curtea unor englezi. Mihai Danciu este originar dintr-un more | mai mult»

Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici și pe importatorii români să își intensifice schimburile comerciale.

Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei, a anunțat un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București, care îl citează pe ministrul secretar de stat britanic pentru Comerț Greg more | mai mult»

Panică în Birmingham: Un bărbat înarmat cu un cuțit a încercat să atace mai multe persoane

Poliția din Birmingham a arestat vineri un bărbat care a încercat să atace mai multe persoane cu un cuțit în centrul orașului britanic, anunță Mirror. Filmări apărute pe rețelele sociale îl arată more | mai mult»

Români la cules de salata în Lincolnshire: … ca și cum problemele societății britanice ar dispărea în mod magic, dacă ar fi mai puțini căpșunari români

Harvesting lettuce in Lincolnshire: ‘… as if society’s woes would magically disappear if only there were fewer Romanians picking strawberries. This Brexit leak shines a light on our collective lunacy about immigration. more | mai mult»

Romania în faliment, acum si în presa britanica. Minister quits after saying Romania can’t afford wages

BUCHAREST, Romania (AP) – Romania’s defense minister has resigned after suggesting there are insufficient funds to pay the salaries of service members and defense ministry employees. Prime Minister Mihai Tudose said Tuesday more | mai mult»

Dragnea, mars afara ! PSD, CIUMA ROSIEEE ! Presa din Marea Britanie : Romania. Protests held in 6 cities over judicial changes

BUCHAREST, Romania (AP) — More than 1,000 people have participated in protests in Romania’s capital and other cities to show opposition to against proposed changes to the judicial system. Demonstrators gathered outside more | mai mult»

Ineptiile lui 2Dose(a se citi „TwoDose”) si ale lui Daddy Dragnea au ajuns în presa din Marea Britanie

Romanian government may cut private pension contributions. BUCHAREST, Aug 25 (Reuters) – Romania was analysing whether to cut contributions to mandatory private pension schemes from next year and redirect some of the more | mai mult»

Amenințarea terorismului islamist va persista în Marea Britanie încă 20-30 de ani, estimează fostul director al MI5

Marea Britanie se va confrunta cu problema terorismului islamist decenii de acum înainte, aceasta fiind o problemă ”pentru o generație”, a estimat fostul director general al serviciului britanic de informații interne MI5, more | mai mult»

Doi frați din Galați fac peste 8 milioane de euro pe an din croissante pe care le vând până în Marea Britanie

Undeva, într-o comună din Galați, în locul care a aparținut odinioară unei crame, se află acum fabrica fraților Emil și Valentin Ancuța, unde sunt „dospite“ aproape cinci milioane de croissante lunar. Dar cum au reușit să facă producție doi TCM-iști cu expe­riență more | mai mult»

Atacuri armate și atentate teroriste în Marea Britanie (cronologie, 2013-2017)

Cel puțin șase persoane au fost ucise la Londra, în seara zilei de 3 mai 2017, într-un atac terorist ce a avut loc în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark more | mai mult»

Competitia intre firmele de transfer de bani , devine nucleara

Firmele de trimis de bani in alte tari,au inceput o lupta interna pentru a castiga o piata care valoreaza in jur de £390 miliarde de lire anual la nivel global. Companiile traditionale more | mai mult»

Marea temere a romanilor care muncesc in Marea Britanie dupa ce UK va parasi oficial UE: „M-a facut sa ma simt inferioara”

Romanii care muncesc in Marea Britanie se tem ca vor fi discriminati, dupa ce Regatul va parasi oficial Uniunea Europeana. Premierul Theresa May a anuntat luni ca va invoca mult mediatizatul Articol more | mai mult»

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit: Autoritățile române îi îndeamnă să își rezolve actele de ședere

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit. Aceștia sunt sfătuiți de Ambasada României la Londra să își rezolve problemele legate de ședere, în contextul Brexit-ului, adică să obțină certificatul de înregistrare more | mai mult»

Relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie nu par afectate de Brexit. Ce a declarat ambasadorul britanic

Brexitul nu pare sa afecteze relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie. Peste un sfert din hainele care ajung in magazinele noastre provin din Anglia. Si nu vorbim doar de lucuri noi, more | mai mult»

The Guardian, Daily Mail, BBC, TOATA massmedia din UK le arată britanicilor cei 5 viitori pârnăiași ai României

Romania crisis deepens as anti-corruption protest enters fourth day Emergency government decree to decriminalise official misconduct ‘not constitutional’, say key government allies. Protesters hold effigies depicting members of Romania’s leftist Social Democrat more | mai mult»

The Guardian : Thousands march against prison pardons in Romania „Down with the RED PLAGUE”

Critics of plan said to be aimed at easing overcrowding claim it would help government allies convicted of corruption. Thousands of people have marched through the Romanian capital and other cities to more | mai mult»

Alexandru Petrescu, propus ministru al Economiei, este fost bancher in Marea Britanie

Alexandru Petrescu, propus de PSD ministru al Economiei, este in prezent director general al Postei Romane, a fost presedinte al consiliului de administratie al CFR Calatori si a activat in sectorul bancar more | mai mult»

 

Revista presei britanice: ‘Se menţin restricţiile pentru România şi Bulgaria’

presa britanică

Unul din subiectele dezbătute marţi de presa britanică este numărul crescând de imigranţi şi politicile care se impun pentru a evita presiunile asupra serviciilor publice.

The Daily Telegraph titrează "300.000 de imigranţi lăsaţi pe dinafara cifrelor oficiale". Guvernul, explică ziarul, a fost obligat să-şi ceară scuze după ce a trebuit să recunoască faptul că a furnizat informaţii false despre numărul imigranţilor care lucrează în Marea Britanie. Peter Hain, ministrul muncii şi pensiilor, a anunţat că statisticile oficiale au omis să cuprindă 300.000 de muncitori imigranţi. În total, scrie The Daily Telegraph, 1.100.000 de persoane din străinătate au ocupat locuri de muncă în Marea Britanie începând din 1997. Cifra anterioară era de 800.000. Ministrul imigraţiei, mai scrie ziarul, a recunoscut că nu se ştie încă de unde provin aceşti muncitori şi de aceea guvernul va introduce un sistem în baza căruia să urmărească intrarea şi ieşirea persoanelor din ţară.

The Independent anunţă în titlul unui articol că "Rămân în vigoare restricţiile la adresa forţei de muncă din România şi Bulgaria". Conform ziarului, Guvernul va anunţa astăzi că va menţine cotele impuse odată cu aderarea celor două ţări la Uniunea Europeană. Este vorba – explică ziarul – de restricţii impuse muncitorilor necalificaţi, sau cu calificări reduse cărora li s-a permis să vină să muncească în Marea Britanie ca sezonieri în agricultură şi industria alimentară. Pentru persoanele cu înaltă calificare şi liber profesioniştii se aplică reguli separate. Ministrul imigraţiei, scrie The Independent, a motivat decizia guvernului de a menţine restricţiile prin faptul că acesta nu doreşte să motiveze venirea în masă a românilor şi bulgarilor printr-o eventuală ridicare a restricţiilor. Ziarul mai comentează că sunt semne că "imigraţia revine la loc de frunte pe agenda politică în urma predicţiilor că populaţia ţării va depăşi 70 de milioane de oameni în următorii 25 de ani".

Financial Times se concentrează asupra opoziţiei conservatoare al cărei lider, David Cameron, a cerut reduceri substanţiale ale imigraţiei pentru a evita ca serviciile publice să sufere presiuni de nesuportat. Ziarul mai scrie că "ministrul imigraţiei va respinge astăzi apelurile unor angajatori de a relaxa restricţiile împotriva muncitorilor necalificaţi din România şi Bulgaria". Fermierii – cu precădere – avertizează că se vor confrunta cu lipsă de forţă de lucru, întrucât muncitorii din alte ţări est europene încep să evite aceste munci.

Iar The Guardian vorbeşte pe prima pagină despre palnurile guvernului laburist de a înfiinţa un sistem pe puncte – după model australian – în baza căruia să permită venirea forţei de muncă din străinătate care doreşte slujbe în sectoarele care nu reuşesc să găsească angajaţi locali.

sursa : BBC Romania

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: