The Sun: Un grup de români fură crapi din iazuri şi se laudă cu ei pe Facebook înainte de a-i mânca

Mai mulți români pescuiesc ilegal în Marea Britanie şi se laudă zgomotos cu peştii în postări pe Facebook, potrivit unor pescari britanici furioşi. Pescarii, de la „Royal Forest of Dean Angling Club” more | mai mult»

8 Feb 2018 – Ro-Win Eveniment in Londra

Echipa Ro-WIN alături de invitații săi îți oferă toate informațiile necesare cu privire la programul de finanțare Diaspora Start-Up în România și oportunitățile de parteneriat și antreprenoriat. AGENDA : 18:00 – 18:30 more | mai mult»

Sunday Express. ‘Stop Christmas’ Protestors in Romania tear down festive market in violent clashes with riot police

Protestors began to dismantle the scaffolding and fences for the fair on Victory Square, Bucharest, before being grappled by riot police and pinned to the floor. Demonstrators chanted “We won’t give Victory more | mai mult»

Stand românesc la Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017

În perioada 6-8 noiembrie, la centrul expoziţional Excel, se desfăşoară cea de a 37-a ediţie a Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017. România este prezentă la această ediţie cu more | mai mult»

Un vasluian găsit beat şi cu ochii vineţi într-o curte din Londra spune că nu-şi aduce aminte cum a ajuns în Anglia

Un cetăţean originar din judeţul Vaslui ar fi ajuns la o unitate spitalicească din Anglia după ce a fost găsit beat şi bătut în curtea unor englezi. Mihai Danciu este originar dintr-un more | mai mult»

Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici și pe importatorii români să își intensifice schimburile comerciale.

Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei, a anunțat un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București, care îl citează pe ministrul secretar de stat britanic pentru Comerț Greg more | mai mult»

Panică în Birmingham: Un bărbat înarmat cu un cuțit a încercat să atace mai multe persoane

Poliția din Birmingham a arestat vineri un bărbat care a încercat să atace mai multe persoane cu un cuțit în centrul orașului britanic, anunță Mirror. Filmări apărute pe rețelele sociale îl arată more | mai mult»

Români la cules de salata în Lincolnshire: … ca și cum problemele societății britanice ar dispărea în mod magic, dacă ar fi mai puțini căpșunari români

Harvesting lettuce in Lincolnshire: ‘… as if society’s woes would magically disappear if only there were fewer Romanians picking strawberries. This Brexit leak shines a light on our collective lunacy about immigration. more | mai mult»

Romania în faliment, acum si în presa britanica. Minister quits after saying Romania can’t afford wages

BUCHAREST, Romania (AP) – Romania’s defense minister has resigned after suggesting there are insufficient funds to pay the salaries of service members and defense ministry employees. Prime Minister Mihai Tudose said Tuesday more | mai mult»

Dragnea, mars afara ! PSD, CIUMA ROSIEEE ! Presa din Marea Britanie : Romania. Protests held in 6 cities over judicial changes

BUCHAREST, Romania (AP) — More than 1,000 people have participated in protests in Romania’s capital and other cities to show opposition to against proposed changes to the judicial system. Demonstrators gathered outside more | mai mult»

Ineptiile lui 2Dose(a se citi „TwoDose”) si ale lui Daddy Dragnea au ajuns în presa din Marea Britanie

Romanian government may cut private pension contributions. BUCHAREST, Aug 25 (Reuters) – Romania was analysing whether to cut contributions to mandatory private pension schemes from next year and redirect some of the more | mai mult»

Amenințarea terorismului islamist va persista în Marea Britanie încă 20-30 de ani, estimează fostul director al MI5

Marea Britanie se va confrunta cu problema terorismului islamist decenii de acum înainte, aceasta fiind o problemă ”pentru o generație”, a estimat fostul director general al serviciului britanic de informații interne MI5, more | mai mult»

Doi frați din Galați fac peste 8 milioane de euro pe an din croissante pe care le vând până în Marea Britanie

Undeva, într-o comună din Galați, în locul care a aparținut odinioară unei crame, se află acum fabrica fraților Emil și Valentin Ancuța, unde sunt „dospite“ aproape cinci milioane de croissante lunar. Dar cum au reușit să facă producție doi TCM-iști cu expe­riență more | mai mult»

Atacuri armate și atentate teroriste în Marea Britanie (cronologie, 2013-2017)

Cel puțin șase persoane au fost ucise la Londra, în seara zilei de 3 mai 2017, într-un atac terorist ce a avut loc în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark more | mai mult»

Competitia intre firmele de transfer de bani , devine nucleara

Firmele de trimis de bani in alte tari,au inceput o lupta interna pentru a castiga o piata care valoreaza in jur de £390 miliarde de lire anual la nivel global. Companiile traditionale more | mai mult»

Marea temere a romanilor care muncesc in Marea Britanie dupa ce UK va parasi oficial UE: „M-a facut sa ma simt inferioara”

Romanii care muncesc in Marea Britanie se tem ca vor fi discriminati, dupa ce Regatul va parasi oficial Uniunea Europeana. Premierul Theresa May a anuntat luni ca va invoca mult mediatizatul Articol more | mai mult»

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit: Autoritățile române îi îndeamnă să își rezolve actele de ședere

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit. Aceștia sunt sfătuiți de Ambasada României la Londra să își rezolve problemele legate de ședere, în contextul Brexit-ului, adică să obțină certificatul de înregistrare more | mai mult»

Relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie nu par afectate de Brexit. Ce a declarat ambasadorul britanic

Brexitul nu pare sa afecteze relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie. Peste un sfert din hainele care ajung in magazinele noastre provin din Anglia. Si nu vorbim doar de lucuri noi, more | mai mult»

The Guardian, Daily Mail, BBC, TOATA massmedia din UK le arată britanicilor cei 5 viitori pârnăiași ai României

Romania crisis deepens as anti-corruption protest enters fourth day Emergency government decree to decriminalise official misconduct ‘not constitutional’, say key government allies. Protesters hold effigies depicting members of Romania’s leftist Social Democrat more | mai mult»

 

Marcel Iureş aduce „Absolutul” poveștilor lui Creangă în West-End-ul londonez

26/10/2014 @ Leicester Square Theatre London

Celebrul actor realizează un adevărat tur de forţă, într-o punere în scenă modernă, pe cât de plină de umor, pe atât de surprinzătoare, a clasicei povești a lui Ion Creangă, „Ivan Turbincă”. Regia spectacolului, prezentat la 125 de ani de la moartea marelui povestitor, aparține unuia dintre cei mai importanți regizori români contemporani, Alexandru Dabija.

Montarea accentuează liniile esențiale ale existenței umane înseși, dincolo de detaliile vieților individuale, concrete, în care întâlnirea cu Dumnezeu, Moartea sau Diavolul rămân momentele fundamentale. Singur cu publicul său, Marcel Iureş recreează – cu o virtuozitate ieșită din comun, cu vervă, dar și cu finețe – un spectru larg de personaje, ipostaze, de fapt, al omului generic în fața Absolutului.

Aşa cum declara Alexandru Dabija, miza acestui spectacol este una majoră, regizorul şi actorul „încercându-şi puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești”.

 

ABSOLUT! După Ivan Turbincă de Ion Creangă

Premiul pentru cel mai bun spectacol al unei companii independente și Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Festivalul Comediei Românești – festCO 2012

Cu: Marcel Iureş

Regia: Alexandru Dabija

Spectacol produs de Teatrul Act

Prezentat la Londra de Institutul Cultural Român

În limba română cu subtitrare în limba engleză

 

Deși a devenit cunoscut la nivel internațional prin aparițiile în filme alături de staruri mondiale precum Bruce Willis, Tom Cruise, Brad Pitt, Johnny Depp, Morgan Freeman sau Antonio Banderas, principala activitate artistică a lui Marcel Iureş este legată de teatru. Absolvent al Institutului de Arta Teatrală şi Cinematografică din București la clasa profesorului Marin Moraru, Marcel Iureş a debutat în piesa „Menajeria de sticlă” de Tennesse Williams, în rolul lui Tom, la Teatrul Naţional Cluj, unde a jucat în perioada 1978-1980. Ulterior a fost actor la Teatrul Bulandra (1980-1992), Teatrul Odeon (1992-1993) şi Teatrul Naţional din Bucureşti. Este unul dintre marii noștri interpreți shakespearieni, consacrat prin rolurile Hamlet, Henric al IV-lea şi Richard al III-lea.

În film, Marcel Iureș a debutat în anul 1978, în rolul compozitorului Franz Lizt din „Vis de ianuarie”, în regia lui Nicolae Opriţescu. Filmografia sa, pe cât de bogată, pe atât de diversă, cuprinde: „Punga cu libelule” (1980), „Castelul din Carpaţi” (1981), „Să mori rănit din dragoste de viaţă” (1983), „Sezonul pescăruşilor” (1985), „Domnişoara Aurica” (1986), „Somnul insulei” (1993), „Faimosul paparazzo” și „Amen” (2002, în regia lui Costa Gavras). A mai jucat în lungmetrajele lui Radu Gabrea „Călătoria lui Gruber” (2008) şi „Mănuşi roşii” (2011).

Cariera sa internaţională a început după 1989, o dată cu turneul din 1994 susţinut în Marea Britanie cu spectacolul „Richard al III-lea”, în regia lui Mihai Măniuţiu. După un mic rol în „Interviu cu un vampir”, în care a apărut alături de Tom Cruise şi Brad Pitt, au urmat un rol episodic, dar crucial, în „Misiune imposibilă”, tot împreună cu Tom Cruise, şi trei roluri principale în „Pacificatorul” (cu Geroge Clooney şi Nicole Kidman), „Războiul lui Tom Hart” (cu Colin Farrell şi Bruce Willis) şi „Layer Cake” (cu Daniel Craig). Au urmat apoi „Gool!” (unde a apărut alături de fotbaliştii Zidane, Raul şi Beckham), „Piraţii din Caraibe: La capătul lumii” (cu Johnny Depp, Orlando Bloom şi Keira Knightley) și „Tinereţe fără tinereţe”, în regia lui Francis Ford Coppola.

Din 1995, Marcel Iureş este preşedinte al Fundaţiei Cultural Artistice Teatrul ACT, prima scenă independentă de teatru din România.

 

Când: 26 octombrie 2014, 7pm

Unde: Leicester Square Theatre, 6 Leicester St, Londra, WC2H 7BX

Bilete: £ 17; £15 – ofertă specială limitată; £ 7 – ofertă specială pentru studenţi. Biletele pot fi cumpărate online AICI, la numărul de telefon 08448 733433 sau la casa de bilete a teatrului.

 

sursa :   http://www.icr-london.co.uk/article/marcel-iures-in-absolut-dupa-ivan-turbinca-de-ion-creanga.html

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: