Comunitatea românilor din Marea Britanie, discutie intre Zgonea si Keith Vaz preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit, astăzi, o delegaţie a Comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, condusă de Keith Vaz, preşedintele comisiei.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte privind comunitatea românilor din Marea Britanie, eliminarea restricţiilor pentru cetăţenii români pe piaţa britanică a muncii şi cooperarea dintre cele două state pentru reducerea migraţiei ilegale şi a traficului de persoane. De asemenea, discuţiilor au vizat intensificarea dialogului politic la toate nivelurile şi iniţiativele concrete avute în vedere pentru valorificarea potenţialului de cooperare bilaterală.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că ridicarea restricţiilor pentru români de către Marea Britanie va reduce munca la negru, iar experienţa britanică în privinţa absorbţiei de fonduri europene va fi transferată şi către România.

"Ridicarea restricţiilor pentru români de la 1 ianuarie 2014 de către Marea Britanie va reduce munca la negru, va reduce migraţia pentru munca la negru. Este o preocupare pentru Parlamentul şi statul român acest lucru, vrem ca românii să lucreze legal în Marea Britanie. 1 ianuarie 2014 va reduce migraţia, vrem ca românii din afara graniţelor ţării să se bucure de drepturile cetăţenilor europeni. Nu cerem favoruri, cerem tratament egal şi intoleranţă faţă de abuzuri", a declarat Zgonea, într-o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Parlamentului cu preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din cadrul Camerei Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Keith Vaz.

El a adăugat că în discuţiile bilaterale l-a asigurat pe Keith Vaz că partea română cooperează la nivel guvernamental cu Marea Britanie pentru că este decisă să reducă migraţia şi infracţiunile conaţionalilor noştri în această ţară.

"Sunt mulţi români care au reuşit să se integreze cu succes în Marea Britanie. Conform statisticilor noastre, 70% dintre românii care sunt în Marea Britanie au vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani. Pe unii dintre ei i-am văzut, am stat de vorbă cu ei, dacă aş putea i-aş aduce pe toţi aceşti români acasă, cu experienţa lor. Am discutat de asemenea să transferăm experienţa britanică privind absorbţia fondurilor europene şi către România. Cunoscând îngrijorarea Marii Britanii cu privire la aşa-zisa invazie a românilor, l-am asigurat pe domnul preşedinte că nu există nicio temere în această privinţă din partea opiniei publice, nu există un suport real din punct de vedere statistic pentru a susţine această supoziţie", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.