The Sun: Un grup de români fură crapi din iazuri şi se laudă cu ei pe Facebook înainte de a-i mânca

Mai mulți români pescuiesc ilegal în Marea Britanie şi se laudă zgomotos cu peştii în postări pe Facebook, potrivit unor pescari britanici furioşi. Pescarii, de la „Royal Forest of Dean Angling Club” more | mai mult»

8 Feb 2018 – Ro-Win Eveniment in Londra

Echipa Ro-WIN alături de invitații săi îți oferă toate informațiile necesare cu privire la programul de finanțare Diaspora Start-Up în România și oportunitățile de parteneriat și antreprenoriat. AGENDA : 18:00 – 18:30 more | mai mult»

Sunday Express. ‘Stop Christmas’ Protestors in Romania tear down festive market in violent clashes with riot police

Protestors began to dismantle the scaffolding and fences for the fair on Victory Square, Bucharest, before being grappled by riot police and pinned to the floor. Demonstrators chanted “We won’t give Victory more | mai mult»

Stand românesc la Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017

În perioada 6-8 noiembrie, la centrul expoziţional Excel, se desfăşoară cea de a 37-a ediţie a Târgului Internaţional – World Travel Market (WTM), Londra 2017. România este prezentă la această ediţie cu more | mai mult»

Un vasluian găsit beat şi cu ochii vineţi într-o curte din Londra spune că nu-şi aduce aminte cum a ajuns în Anglia

Un cetăţean originar din judeţul Vaslui ar fi ajuns la o unitate spitalicească din Anglia după ce a fost găsit beat şi bătut în curtea unor englezi. Mihai Danciu este originar dintr-un more | mai mult»

Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici și pe importatorii români să își intensifice schimburile comerciale.

Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei, a anunțat un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București, care îl citează pe ministrul secretar de stat britanic pentru Comerț Greg more | mai mult»

Panică în Birmingham: Un bărbat înarmat cu un cuțit a încercat să atace mai multe persoane

Poliția din Birmingham a arestat vineri un bărbat care a încercat să atace mai multe persoane cu un cuțit în centrul orașului britanic, anunță Mirror. Filmări apărute pe rețelele sociale îl arată more | mai mult»

Români la cules de salata în Lincolnshire: … ca și cum problemele societății britanice ar dispărea în mod magic, dacă ar fi mai puțini căpșunari români

Harvesting lettuce in Lincolnshire: ‘… as if society’s woes would magically disappear if only there were fewer Romanians picking strawberries. This Brexit leak shines a light on our collective lunacy about immigration. more | mai mult»

Romania în faliment, acum si în presa britanica. Minister quits after saying Romania can’t afford wages

BUCHAREST, Romania (AP) – Romania’s defense minister has resigned after suggesting there are insufficient funds to pay the salaries of service members and defense ministry employees. Prime Minister Mihai Tudose said Tuesday more | mai mult»

Dragnea, mars afara ! PSD, CIUMA ROSIEEE ! Presa din Marea Britanie : Romania. Protests held in 6 cities over judicial changes

BUCHAREST, Romania (AP) — More than 1,000 people have participated in protests in Romania’s capital and other cities to show opposition to against proposed changes to the judicial system. Demonstrators gathered outside more | mai mult»

Ineptiile lui 2Dose(a se citi „TwoDose”) si ale lui Daddy Dragnea au ajuns în presa din Marea Britanie

Romanian government may cut private pension contributions. BUCHAREST, Aug 25 (Reuters) – Romania was analysing whether to cut contributions to mandatory private pension schemes from next year and redirect some of the more | mai mult»

Amenințarea terorismului islamist va persista în Marea Britanie încă 20-30 de ani, estimează fostul director al MI5

Marea Britanie se va confrunta cu problema terorismului islamist decenii de acum înainte, aceasta fiind o problemă ”pentru o generație”, a estimat fostul director general al serviciului britanic de informații interne MI5, more | mai mult»

Doi frați din Galați fac peste 8 milioane de euro pe an din croissante pe care le vând până în Marea Britanie

Undeva, într-o comună din Galați, în locul care a aparținut odinioară unei crame, se află acum fabrica fraților Emil și Valentin Ancuța, unde sunt „dospite“ aproape cinci milioane de croissante lunar. Dar cum au reușit să facă producție doi TCM-iști cu expe­riență more | mai mult»

Atacuri armate și atentate teroriste în Marea Britanie (cronologie, 2013-2017)

Cel puțin șase persoane au fost ucise la Londra, în seara zilei de 3 mai 2017, într-un atac terorist ce a avut loc în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark more | mai mult»

Competitia intre firmele de transfer de bani , devine nucleara

Firmele de trimis de bani in alte tari,au inceput o lupta interna pentru a castiga o piata care valoreaza in jur de £390 miliarde de lire anual la nivel global. Companiile traditionale more | mai mult»

Marea temere a romanilor care muncesc in Marea Britanie dupa ce UK va parasi oficial UE: „M-a facut sa ma simt inferioara”

Romanii care muncesc in Marea Britanie se tem ca vor fi discriminati, dupa ce Regatul va parasi oficial Uniunea Europeana. Premierul Theresa May a anuntat luni ca va invoca mult mediatizatul Articol more | mai mult»

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit: Autoritățile române îi îndeamnă să își rezolve actele de ședere

Avertisment pentru românii din Marea Britanie, după Brexit. Aceștia sunt sfătuiți de Ambasada României la Londra să își rezolve problemele legate de ședere, în contextul Brexit-ului, adică să obțină certificatul de înregistrare more | mai mult»

Relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie nu par afectate de Brexit. Ce a declarat ambasadorul britanic

Brexitul nu pare sa afecteze relatiile comerciale dintre Romania si Marea Britanie. Peste un sfert din hainele care ajung in magazinele noastre provin din Anglia. Si nu vorbim doar de lucuri noi, more | mai mult»

The Guardian, Daily Mail, BBC, TOATA massmedia din UK le arată britanicilor cei 5 viitori pârnăiași ai României

Romania crisis deepens as anti-corruption protest enters fourth day Emergency government decree to decriminalise official misconduct ‘not constitutional’, say key government allies. Protesters hold effigies depicting members of Romania’s leftist Social Democrat more | mai mult»

 

Abandonati de catre autoritati,romanii din Marea Britanie au rupt tacerea

Analizati si criticati de catre mass-media britanica, lipsiti de egalitatea in drepturi, transpusi in statistici care doresc sa justifice un sistem aberant si discriminatoriu in acelasi timp si fara nici-o sustinere din partea autoritatilor de la Bucuresti, romanii din Marea Britanie si-au creeat propriul ansamblu de principii si forte in incercarea de a schimba imaginea intr-o tara nu prea prietenoasa in chestiunea imigratiei.

Un prim demers de a atrage atentia guvernului britanic asupra problemelor cu care se confrunta romanii din aceasta tara si in ciuda neputintei diplomatilor romani (nu putem trece cu vederea ca, prin "grija" guvernantilor nostrii, romanii nu au avut un ambasador la Londra atunci cand acestia aveau mai mare nevoie de acesta), a fost demarat de catre ziarul "Roman in UK" cu sprijinul a peste doua mii de romani din Marea Britanie care au semnat petitia intitulata:" Stop discriminarii! Cerem dreptul la munca! ".Acestora li s-au alaturat asociatii ale romanilor din Irlanda,Spania si Italia,sustinandu- i moral si incurajandu- i, precum si parlamentari britanici din opozitie care au avut curajul sa semneze in calitate de sustinatori ai comunitatii romanesti din aceasta tara.In scrisoarea adresata primului ministru Gordon Brown si care insoteste petitia, Cristina Irimie, unul dintre initiatorii campaniei, subliniaza:
" Stim ca dezbaterile privind imigratia in UK reprezinta unul dintre cele mai sensibile subiecte ale politicii britanice, dar noi cerem guvernului britanic doar sa trateze cetatenii romani la fel ca si pe ceilalti cetateni ai UE. Prin politica actuala, guvernul dumneavoastra ne-a conferit statutul de cetateni de mana a doua. "
"Este necesar ca prin acest demers sa atragem atentia guvernului britanic, deranjat de acuzatiile aduse de aceasta petitie."spun initiatorii proiectului care doresc ca prin aceasta petitie sa solicite guvernului britanic ca romanilor sa le fie respectate toate drepturile, inclusiv dreptul elementar la munca.

In aceasi masura, satui de imaginea umilitoare la care sunt supusi de catre presa britanica, romanii au gasit mecanismul de contracarare a manipularii mass-mediei, o unealta simpla de lupta contra jurnalismului lenes si a transformarii romanilor din Marea Britanie in tapul ispasitor al problemelor si anume proiectul intitulat "React!", sustinut de catre Romani-online.co.uk , ziarul " Roman in UK ", romani.co.uk si societatea Romanca.

In ce consta aceasta actiune?Ideea este simpla si este explicata pe siteul campaniei reactgroup.co. uk: "Verificam acuratetea stirilor despre romani in media britanica iar atunci cand acestea nu prezinta informatii corecte, inaintam plangeri. Trimitem cel putin 500 de e-mailuri cu plangeri jurnalistului responsabil in doua ore dupa aparitia stirii. Daca stirea nu este retrasa, urmatorul pas este sa inaintam o plangere oficiala.
Nu putem stopa in intregime mediatizarea negativa a romani din Marea Britanie, dar putem sa atentionam jurnalistii si editorii ca romanii nu vor tacea daca sunt mediatizati pe nedrept si abuziv."

articol de: Ovidiu Lapusneanu

Sursa: Ziarul Torta

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: